Vad är KINOpraktik?

KINOpraktik är en kombination av Kiropraktik, Kinesiologi, Osteopati, massageterapi och akupunktur. KINOpraktik är en manuell behandlingsform som betonar kroppens helhet och självreglerande/självläkande förmåga. Fysiska, psykiska och kemiska obalanser men framför allt negativa tankar/rädslor och stress leder ofta till störningar i våra kroppar.

Detta är en blandning av österlänsk och västerlänsk filosofi där balans är nyckelordet. KINOpraktikens mål är att upprätthålla balans mellan struktur, psyke och kemi.

Helmetoden

Hjälper själen att befrias från negativa präglingar/mönster som vi har fått under våran uppväxt...

 

Om Massage

Massagens inverkan på oss är ofta beskriven och omtalad. Vad som egentligen sker  är att genom massagens beröring frigörs "lugn &ro" hormonet oxytocin. Det gör att vi känner oss mer harmoniska av massage än av någon annan behandlingsform.Dessutom är massagen den i särklass bästa metoden för ömma, trötta  och stela muskler. Stress är idag en vanlig orsak till spänningar i muskelaturen. Ett högt arbetstempo och en fulltecknad fritid gör att kroppen är ständigt på helspänn. 'Då behövs massage för att lösa upp spänningar och mjuka upp stela muskler.

 

 

Massagens goda effekter:

Massage används både i förebyggande och rehabiliterande syfte, för att bearbeta spända muskler och uppnå ökad rörlighet och välbefinnande

 

Vad är bindvävsmassage?

Det är en ytlig terapi på huden. Metoden innebär en töjning av bindväven i huden för att på reflexmässig väg via det autonoma nervsystemet påverka inre organ och funktioner.

Besvär som kan lindras: Högt eller lågt bltr, Åderbrock. PMS- besvär, Förstoppning, Rygskott/"Nackskott", Lymfproblem,Huvudvärk, Migrän, Fibromyalgi, Astma, Cirkulationsrubbningar, Reumatiska sjukdomar, Skynda på läkning av tex brännskador.

 

Regndroppsteknik

 I tusentals år har praktiserande, medicinskt kunniga personer använt eteriska oljor att  hela kroppen och ge den balans. D. Gary Young har kombinerat sina breda kunskaper om eteriska oljor med lakotaindianernas urgamla energiteknik och skapat massagetekniken som kallas regndroppsterapi. Denna behandling ger kroppen balans och harmoni, fysiskt, psykiskt och känslomässigt.

Alla oljor är varsamt odlade, ångdestillerade och alltid 100% rena. De är livshöjande gåvor från växtriket som verkar återställande på kropp själ och sinne. Oljorna är rengörande, lugnande och stimulerande.